Sima Daniel Petru

Șirul de ‪#‎Povești de viață ‪#‎RareDiseaseDay ‪#‎ZiuaBolilorRare merge mai departe...Cei care au scris în această săptămână sunt pacienții din grup de la centrul NoRo și înțelegem din poveștile lor și din discutțile de grup cât de important este să întâlnești oameni care se confruntă cu aceleași probleme, să faci parte dintr-un grup de suport și cât de mult ar ajuta ca astfel de grupuri să fie organizate pentru părinti, pentru frați și pentru alți membrii ai familiei. Dar, haideți să citim:

 

Mă numesc Sima Daniel-Petru, am 41 de ani și sunt din Satu-Mare. Sunt diagnosticat cu Tetrapareză Spastică nespecificată, predominant Parapareză, boală cu debut la naștere. Primele semne ale bolii au apărut la 2,5 ani. La 6 ani am făcut 2 intervenții chirurgicale la tendoane, urmând un tratament de recuperare la Băile 1 Mai-Oradea, unde cu ajutor am făcut primii pași. În centrele de recuperare am învățat să devin independent, să mă descurc singur. Sunt o persoană sociabilă, glumeață, fapt ce m-a ajutat să-mi fac mulți prieteni cu care țin legătura și în prezent.

Am urmat școala generală, clasele I-VIII în satul natal, unde am întâmpinat unele dificultăți din partea unor copii, care mă percepeau diferit din cauza dizabilității fizice. Mult mai ușor mi-a fost la Centrul Școlar Sebeș-Alba unde am absolvit școala profesională, profil croitorie, unde eram toți cu probleme fizice.

Din punct de vedere sentimental îmi merge bine și am o relație cu Ioana de aproape 5 ani. Fiind și ea cu unele probleme de sănătate, ne înțelegem și ne completăm foarte bine. Ne-am cunoscut la Centrul de Recuperare Dezna-Arad, unde i-am întâlnit de multe ori pe Boby și Sanda, cu care ne-am împrietenit. Boby fiind președintele Asociației Werdning Hoffman ne-a invitat la Bobald-Carei în tabăra organizată de el și familia lui în fiecare vară, unde ne simțim foarte bine, având multe activități distractive, unde așteptăm să ne reîntoarcem de fiecare dată cu mare drag. Eu consider că, nu trebuie să fie boala un lucru care să ne împiedice să facem ce ne place. Viața merită trăită indiferent de obstacolele pe care ni le oferă !

 

Undefined