Grigore Cosmina

Continuăm seria ‪#‎Povești‬ de viață ‪#‎RareDiseaseDay‬ ‪#‎ZiuaBolilorRare‬ cu povestea Cosminei Grigore, fondatoarea proiectului “Lasă cancerul să te vindece” pentru că astăzi este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului.Supraviețuitoare a cancerului, mi-am dorit să motivez pacienții în traseul lor de vindecare prin exemplul personal. La începutul anului 2015, am renunțat la „carieră” pentru a deveni primul Patient Coach din România. Astfel, am inițiat o serie de seminarii în țară dedicate „Noului Pacient cu Cancer” căci așa am ales să definesc pacientul oncologic modern - așa cum îl văd eu - care devine responsabil de vindecarea lui și pune echilibrul emoțional pe primul plan. 
Am reușit astfel de-a lungul anului să ascult, să înțeleg poveștile a peste 1000 de pacienți. Zilnic vorbesc cu cel puțin o persoană nouă, care îmi scrie pe mail sau pe Facebook, mă sună sau îșii stabilește o intâlnire la clinica unde fac consultații. 
Cred foarte tare că fiecare pacient cu cancer are dreptul ca, în momentul diagnosticării, să aibă acces la cât mai multă informație, cât mai structurată și are dreptul să știe poveștile celor care s-au vindecat înaintea lui.
Când am fost diagnosticată cu cancer în 2013 nu am avut așa ceva. Și m-am pus pe cercetare cu frica în spate. Și mi-am propus că voi ajuta cât mai mulți pacienți cu cancer să cunoască ultimele terapii alternative, suplimentele necesare, curele și dietele de detox precum și tehnicile de vindecare emoțională. Am testat și testez și studiez în continuare terapii, vorbesc cu specialiști – de la geneticieni, naturopați, medici oncologi – și îmi doresc să extind proiectul, muncind în offline foarte mult.

Sunt recunoscătoare faptului că am făcut cancer pentru că deși mi-a luat un sân, m-a învățat să recunosc viața din viața mea și să îi dau sens. Am devenit speaker motivațional și consultant pe nutriție, țin workshopuri dedicate prevenției în care învăț oamenii – de la copiii la persoane în vârstă – să ducă un stil de viață sănătos. Accentul îl pun întotdeauna pe rolul nostru în viața care ne-a fost dată, acest privilegiu extraordinar al inimii care bate și al constiinței care ne permite să cuprindem existența. 
Sunt pasionată de viață, iubire și cunoaștere. Sunt un om simplu, curios, indrăgostit de natură, de mare și de păduri verzi, curajoasă și amuzantă. Îmi plac copiii, mi-am dorit enorm unul, iubesc din tot sufletul, îmi place să ajut oamenii și cred cu toată ființa mea că dacă vrem și facem fiecare câte puțin, putem avea raiul pe pământ. 
Mă găsiți pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Cosmina-Grigore-783702418385100/…/… sau pe blogul personal https://cosminagrigore.wordpress.com/

 

Romanian