Coaliția Globală pentru a accelera realizarea Asigurării Universale de Sănătate

Undefined

ALIANȚA NAȚIONALĂ PENTRU BOLI RARE

se alătură altor 500 de Organizații care au lansat Coaliția Globală pentru a accelera realizarea Asigurării  Universale de Sănătate

Cu ocazia  primei zile a Asigurării Universale de Sănătate, toate țările au îndemnat la realizarea unei asigurări de sănătate, de calitate, accesibilă tuturor, de pretutindeni.

Comunicat de presă - 12 DECEMBRIE 2014 – O nouă coaliție globală de mai mult timp formată, din peste 500 de conduceri de organizații de sănătate de la nivel mondial, a cerut guvernelor să accelereze reformele care să asigure pentru toată lumea,de pretutindeni, acces la servicii medicale de calitate, fără a fi forțați de sărăcie. Coaliția a fost lansată astăzi, de Ziua Asigurării Universale de Sănătate, 12 decembrie 2014, pentru a sublinia importanța accesului la servicii de sănătate pentru salvarea de vieți, care să pună capăt sărăciei extreme, consolidarea rezistenței împotriva efectele asupra sănătății pe care le au schimbările climatice și încheierea epidemiilor mortale, cum ar fi Ebola.

Ziua Asigurării Universale de Sănătate, marchează doi ani de ani de la rezoluția  Organizației Națiunilor Unite, adoptată în unanimitate la 12 decembrie 2012, care a aprobat rezoluția universală de sănătate ca un pilon în dezvoltarea durabilă și securitatea globală. În ciuda progreselor în combaterea bolilor globale, cum ar fi HIV / SIDA și a bolilor prevenite prin vaccinare, cum ar fi rujeola, tetanos și difterie, decalajul global dintre cei care pot avea acces la serviciile de sănătate, fără a avea dificultăți financiare, iar cei care nu pot  accesa serviciile medicale, se accentuează.

În fiecare an, 100 de milioane de oameni ajung în sărăcie, deoarece aceștia sau un membru al familiei este grav bolnav și trebuie să plătească pentru îngrijirea medicală din propriile buzunare. În jur de un miliard de oameni din întreaga lume nu pot accesa îngrijirile medicale de care au nevoie, deschizând astfel calea focarelor de boli care pot deveni epidemii catastrofale.

"Nevoia de acces echitabil la asistență medicală de calitate nu a fost niciodată mai mare, și există cerere fără precedent pentru asigurarea universală de sănătate în întreaga lume,"a spus  Michael Myers, Director General al Fundației Rockefeller, care lansează și Ziua Asigurării Universale de Sănătate. "Asigurarea  Universală de Sănătate este o idee al cărui timp a venit - pentru că pentru toți sănătatea salvează vieți, întărește națiuni și este un lucru realizabil și accesibil pentru fiecare țară."

Mai multe țări acceptă Asigurarea Universală de Sănătate

O mare parte a secolului 20, asigurarea universală de sănătate a fost limitată la câteva țări cu venituri mari, dar în ultimele două decenii, un număr de țări cu venituri medii au îmbrățișat cu succes reforme pentru a face servicii medicale de calitate disponibile. Diferite țări, precum Brazilia, Ghana, Mexic, Rwanda, Turcia și Thailanda au făcut progrese enorme în ultimii ani, spre o asigurare universală de sănătate. Astăzi,  două din țările cele mai populate, India și China, urmăresc realizarea asigurării universale de sănătate, iar mai mult de 80 de țări au solicitat Organizației Mondiale a Sănătății, asistență, pentru punerea în aplicare.

"Punerea nevoilor medicale ale oamenilor înainte de capacitatea lor de a plăti, ascund sărăcia și stimulează creșterea lor", a declarat dr. Tim Evans, Director Senior pentru Practica Globală de sănătate, nutriție și populație la Grupul Băncii Mondiale. "Asigurarea universală de sănătate este un ingredient esențial pentru a pune capăt sărăciei extreme și să stimuleze prosperitate comună într-o generație."

Sistemele de sănătate puternice protejează și îmbunătățesc viața

Cele 500+ de organizații participante în premieră, la Ziua Universală a Asigurării Sănătății, reprezintă o coaliție diversă, cu secțiune transversală a problemelor de sănătate și de dezvoltare la nivel mondial, inclusiv a bolilor infecțioase, sănătatea mamei și a copilului, bolile netransmisibile și îngrijiri paliative. Peste aceste probleme, există cunoștințe și tehnologii pentru a salva și a îmbunătăți viața în cifre semnificative, dar impactul acestor instrumente este afectat de lipsa accesului echitabil la servicii medicale de calitate.

"Ebola este doar cel mai recent exemplu de ce Asigurarea Universală de Sănătate este cel mai puternic concept în domeniul sănătății publice ", a declarat dr. Marie-Paule Kieny, Asistenta Directorului General pentru Sistemele de sănătate și Inovație la Organizația Mondială a Sănătății. "Investiția în sisteme puternice, de sănătate echitabile este singura modalitate de a proteja cu adevărat și de a îmbunătăți viața, mai ales în fața amenințărilor emergente, cum ar fi creșterea globală a bolilor netransmisibile și dezastre naturale din ce în ce mai severe. "